ua en ru

Негода в Європі: вже загинуло 55 осіб

Негода в Європі: вже загинуло 55 осіб Фото: сніг засипає міста (Pixabey)

Велика частина Європи пережила ще одну ніч сильних холодів

В Європі хуртовини і сильний снігопад перекрили дороги, були закриті залізничні служби і школи та скасовано сотні рейсів. Про це повідомляє агентство ВПС.

Зокрема, повідомляється, що число загиблих із-за складних погодних умов зросла до 55 осіб. Найбільше загиблих у Польщі - 21 чоловік, більшість з них бездомні. Семеро людей за останні дні померло в Словаччині, ще шість - у Чехії. Також повідомляється про загиблих в Іспанії, Литві, Франції, Сербії, Італії, Словенії, Румунії, Великобританії і Нідерландах.

Автомобілісти і пішоходи в Україні борються зі снігом після важких опадів

Незвично сильні холоди відчувається навіть на півдні Середземного моря. Сніг з'явився навіть на зазвичай м'яких пляжах Французької Рив'єри.

Всесвітня організації охорони здоров'я попереджає про те, що бідні, бездомні та мігранти можуть найсильніше постраждати від великих заморозків.

"До найбільш піддана ризику захворювань, пов'язаних з холодом, відносяться літні люди, діти і люди з хронічними захворюваннями або фізичними або психічними обмеженнями", - йдеться в заяві.

Погодної ситуації в різних країнах дали різні прізвиська - у Великобританії це "звір зі Сходу", голландці називають його "сибірським ведмедем" а шведи "снігової гармати".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, синоптики попереджають про лавинної небезпеки у Карпатах 3-4 березня 2018 року.