ua en ru

У Непалі може перебувати 161 громадянин України, - МЗС

У Непалі може перебувати 161 громадянин України, - МЗС Фото: Євген Перебийніс

З 85 громадянами України зв'язок поки не встановлена

У Непалі, де в результаті руйнівного землетрусу загинули 4,1 тис. осіб, може перебувати 161 громадянин України. Про це на бліц-брифінгу повідомив офіційний представник Міністерства закордонних справ України (МЗС) Євген Перебийніс, передає прес-служба МЗС у Facebook.

"Станом на 17.00 МЗС відомо, що в Непалі знаходиться (або, можливо, знаходиться) 161 громадянин України. В даний час відсутні які-небудь дані про загиблих або постраждалих громадян України, проте з 85 громадянами України зв'язок ще не встановлена", - сказав Перебийніс.

Він зазначив, що зв'язок може бути відсутнім, оскільки в Непалі сильно зруйнована інфраструктура.

В Непал прибув консул України з Індії, який зараз працює над узагальненням всіх даних, над наданням допомоги, організацією евакуації.

"Також працює наш Почесний консул у Непалі. Офіс почесного консула і його резиденція визначені як точки збору для громадян України, куди вони вже прибувають, там їм надається вся необхідна допомога, дах над головою, харчування, вода", - сказав Перебийніс.

Стенограма бліц-брифінгу Речника МЗС Євгена Перебийноса щодо ситуації з громадянами України, які знаходяться в Непалі....

Posted by Міністерство закордонних справ України on 27 Апрель 2015 г.

Зазначимо, раніше МЗС повідомляло, що в Непалі можуть перебувати 155 українців.