ua en ru

З Непалу без допомоги України евакуювалися 26 громадян, - МЗС

З Непалу без допомоги України евакуювалися 26 громадян, - МЗС Фото: землетрус в Непалі

Ще 21 українець відмовився виїжджати з країни

З Непалу без допомоги української влади евакуювалися 26 громадян України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України (МЗС).

"На сьогоднішній день з країни виїхало 26 громадян України (9 - самостійно, 12 евакуйовані через Москву, 5 - через Варшаву)", - йдеться в повідомленні.

При цьому за даними відомства, на момент землетрусу в країні могли перебувати 210 осіб. З 46 особами контакт встановити не вдається. Інформації про загиблих або постраждалих громадян України досі не надходило.

Зараз оперативна група департаменту консульської служби МЗС у Катманду продовжує роботу з метою евакуації громадян України з Непалу.

"В даний час близько 100 громадян України підтверджують готовність евакуюватися і знаходяться в Катманду (з них 10 осіб доїжджають до столиці). Кількість охочих евакуюватися громадян України зростає", - підкреслили в МЗС.

У той же час, 21 громадянин України повідомив про відмову виїхати з Непалу.

Станом на 15:30 оперативна група Департаменту консульської служби МЗС в Катманду продовжує роботу з метою евакуації гром...

Posted by Міністерство закордонних справ України on 1 Май 2015 г.

Нагадаємо, літак для евакуації громадян України з Непалу знаходиться в Делі, звідки він повинен вилетіти 3 квітня. Повідомлялося, що літак зламався, проте екіпаж розраховує вчасно виправити поломку.