ua en ru

Необхідно законодавчо врегулювати питання про місцевий референдум, - Гройсман

Необхідно законодавчо врегулювати питання про місцевий референдум, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман

Гройсман заявив про необхідність низки законодавчих ініціатив, що підвищать відповідальність органів місцевої влади

Необхідно законодавчо врегулювати питання про місцевий референдум. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі із регіональними ЗМІ, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.

"Нам потрібно підвищувати відповідальність місцевих органів влади щодо прозорості, щодо підзвітності і підконтрольності громаді", - заявив Гройсман, додавши, що у рамках реформи децентралізації було створено можливості для формування спроможних територіальних громад, які отримали достатньо повноважень і фінансів на місця.

Крім того, Гройсман повідомив, що наразі потрібна низка законодавчих ініціатив, що підвищать відповідальність органів місцевої влади, зокрема закон про місцевий референдум та закон про службу в органах місцевого самоврядування.

Також Гройсман зауважив, що роль громад щодо контролю за органами місцевого самоврядування має бути підсилена.

"Ви самі обираєте свою міську раду, ви самі обираєте свою владу і ви самі розділяєте з нею відповідальність. Дуже важливо, щоб ми виконували свою функцію не тільки у той час, коли ми прийшли і проголосували", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Центральна виборча комісія (ЦВК) України призначила перші місцеві вибори на грудень 2016 року.