ua en ru

Необхідно розробити механізм реалізації заходів, передбачених законом про основні засади функціонування ринку природного газу, - М.Мартиненко

Необхідно розробити механізм реалізації заходів, передбачених законом про основні засади функціонування ринку природного газу. Таку думку під час другої щорічної конференції Інституту Адама Сміта "Український енергетичний форум" висловив голова комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Микола Мартиненко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Норми (закону про основні засади функціонування ринку природного газу) в основному мають декларативний характер і потребують розробки та нормативно-правового закріплення механізмів реалізації", - заявив він.

Він нагадав, що в минулому році вищезгаданий закон було прийнято, і він регулює та створює конкретні умови для ринку природного газу, забезпечує рівноправний доступ суб'єктів газового ринку до єдиної газотранспортної системи.

Крім того М.Мартиненко відзначив, що на сьогоднішній день поки що не вдалося знайти механізми, які б змогли подолати вади нинішньої системи ціноутворення на електроенергію. «Наразі як ВР, так і Кабмін відпрацьовують законодавчі акти, спрямовані на правове забезпечення реформування електроенергетики. Зокрема, допрацьовуються проекти закону про основні засади функціонування ринку електроенергетики", - сказав голова комітету ВР.