ua en ru

Необхідно відкрито і чесно обговорювати зі споживачами зростання рівня тарифів, - експерт

Сьогодні запас міцності української енергетики добігає кінця, вважає експерт Фонду «Ефективне управління» Роман Рубченко. Обсяг інвестицій в її модернізацію всі останні роки був набагато менше необхідного, а отже знос основних фондів у галузі досяг максимуму і ситуація досягла критичного рівня і фактично загрожує тим, що почнуть відбуватися системні відключення електроенергії, зазначив експерт.

«Реформи і стимулюючі інвестиції запізнюються. Це ж справедливо відзначав і генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко у своєму виступі на Енергетичній конференції, яку проводив у Києві Adam Smith», - сказав Роман Рубченко.

Експерт Фонду «Ефективне управління» погодився з Тимченко і в тому, що необхідно відкрито і чесно обговорювати з споживачами зростання рівня тарифів. «Справа в тому, що населення не дуже довіряє державним органам влади, і йому буде дуже складно прийняти необхідність зростання тарифів, без відкритого чесного обговорення цього загалом неминучого процесу. Якщо ж ми прозоро розповімо про те з чого складається тариф і яким чином він повинен бути підвищений і головне що це дасть, я впевнений що ми зможемо домогтися підтримки з боку споживачів , - резюмував аналітик.

Нагадаємо, встановлення довірчих відносин з суспільством і владою стають одним з основних завдань енергетичного бізнесу в Україні, про що заявив гендиректор ДПЕК Максим Тимченко на Українському енергетичному форумі. Фонд «Ефективне управління» на прохання Міністерства енергетики та вугільної промисловості, виступив у ролі координатора проекту з оновлення Енергостратегії України до 2030 р.