ua en ru

Необхідно якнайшвидше повернути до України утримуваних в РФ політв'язнів, - Порошенко

Необхідно якнайшвидше повернути до України утримуваних в РФ політв'язнів, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Україна працюватиме, щоб якнайскоріше повернути українських заручників з окупованих територій Донбасу та Криму

Необхідно якнайшвидше повернути до України утримуваних на території Російської Федерації українських політв'язнів. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході виступу на прийомі дипломатичних представництв у Києві.

"Нинішнього року ми працюватимемо над тим, щоб якнайскоріше повернути українських заручників з окупованих територій Донбасу та Криму. Хочемо також повернути політичних в'язнів, які зараз утримуються в Росії, щоб вони повернулися додому. Необхідно це зробити якнайскоріше", - заявив він.

Нагадаємо, раніше перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко повідомляла, що президент України Петро Порошенко помилує ще одну засуджену, щоб продовжити роботу над звільненням українських заручників на Донбасі.

Зазначимо, представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Михайло Чаплига заявив, що наступний обмін полоненими на Донбасі може пройти простіше.