ua en ru

Необхідно максимально забезпечити безпеку шахт на Донбасі, - заступник міністра енергетики та вугільної промисловості

Ми зобов'язані по максимуму забезпечити збереження всіх об'єктів на шахтах - шахтних стовбурів, підстанцій, ліній електропередач, шахтної поверхні. Від цього залежить не тільки стабільна робота вугільних підприємств, але перш за все життя і здоров'я гірників. Про це заявив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Юрій Зюков на розширеній нараді, що відбулася на базі генштабу АТО в Краматорську за участю голови Донецької облдержадміністрації Сергія Тарути і керівників силових відомств.

Зюков підкреслив, що трагедії, подібні до тієї, що сталася 16 липня, коли був розстріляний з артилерії копер шахти "Прогрес", більше не повинні повторитися.

Учасники наради обговорили механізм співпраці і взаємодії Генерального штабу Збройних сил України та Національної гвардії з місцевими органами влади і Міністерством енергетики і вугільної промисловості у питаннях забезпечення безпеки вугільних підприємств в умовах бойових дій.

Крім того, губернатор Донецької області та перший заступник міністра Міненергетики здійснили огляд об'єктів стратегічного значення, у тому числі мостів і переправ, зруйнованих терористами в ході бойових дій, і висловили впевненість, що всі ці об'єкти можуть бути відновлені в найкоротші терміни.