ua en ru

У німецькому Хемніці встановили фігури "зігуючих" вовків

У німецькому Хемніці встановили фігури "зігуючих" вовків Фото: інсталяція під назвою "Вовки повернулися"

Городяни можуть розглядати фігури 10 величезних вовків, створені скульптором Райнером Ополькою, до вечора четверга

У німецькому місті Хемніц, де нещодавно спалахнули масові демонстрації через вбивство німця, встановили бронзові фігури вовків, які викидають лапу в нацистському вітанні. Про це повідомляють організатори.

Інсталяція під назвою "Вовки повернулися" встановлено на міській площі перед величезною статуєю Карла Маркса. Городяни можуть розглядати фігури 10 величезних вовків, створені скульптором Райнером Ополькою, до вечора четверга.

Як повідомляється, п'ятеро вовків демонструють нацистське привітання, деякі рвуться в атаку, в інших - пов'язки на очах і вони поки залишаються на прив'язі. Інсталяція ґрунтується на тому, що в минулому нацисти, а сьогодні і праві, часто називають себе "вовками".

Поряд з вовками розташовані банери, які звинувачують вкрай праві групи "радикалізації страхів" і називають правий радикалізм "матір'ю всіх проблем".

"Вовки повернулися" - мандрівна виставка, з 2016 року вона побувала в Берліні, Дрездені та Потсдамі.

Нагадаємо, в ніч на 26 серпня в Хемніці в ході бійки на міському фестивалі був поранений 35-річний чоловік, який помер згодом у лікарні. Незабаром були заарештовані двоє підозрюваних і почалися акції протесту - як проти біженців, так і проти ксенофобії.