ua en ru

Німецький KfW надав Україні позику в 10 млн євро для підтримки малих і середніх підприємств

Німецька Кредитна установа для відбудови (KfW) підписала з Німецько-українським фондом (НУФ) та Міністерством фінансів України договір про надання позики та гранту для фінансування проекту «Підтримка малих і середніх підприємств України». Про це у відеозверненні повідомив директор департаменту з управління валютним резервом та здійснення операцій на відкритому ринку НБУ Олександр Дубихвіст.

Договір стосується позики в розмірі 10 млн євро та гранту у 2 млн євро.

«Кошти позики спрямовуватимуться на фінансування інвестиційних проектів МСП через українські банки - партнери НУФ у гривнях та євро, а кошти гранту - на фінансування супроводжувальних заходів з упровадження Проекту, зокрема на консультаційну підтримку банків - партнерів НУФ та МСП. Таким чином, у рамках Проекту представники малого та середнього підприємництва разом із фінансовою підтримкою зможуть одержати консультаційну допомогу з питання залучення фінансових ресурсів НУФ для реалізації інвестиційних проектів», - повідомив Дубихвіст.

Відповідно до умов проекту кредити в національній валюті надаватимуться малим і середнім підприємствам із чисельністю працюючих до 250 осіб на термін до 5 років та в розмірі, що не перевищує суми, еквівалентну 250 тис. євро.

Читайте також: ВР ратифікувала угоду про надання Німеччиною кредиту в сумі 18 млн євро на модернізацію підстанцій ЛЕП.