ua en ru

Німецький футбольний союз зобов'язали виплатити 19,2 млн євро через махінації з чемпіонатом світу з футболу

Німецький футбольний союз зобов'язали виплатити 19,2 млн євро через махінації з чемпіонатом світу з футболу Фото: футбол (shakhtar.com)

У Німецькому футбольному союзі вже заявили, що після оплати штрафу оскаржать нараховані податки в суді

Німецький футбольний союз (DFB) повинен виплатити штраф у сумі 19,2 млн євро за несплату податків через скандал з організацією в Німеччині чемпіонату світу з футболу в 2006 році. Про це повідомляє DW.

В Німецькому футбольному союзі вже заявили, що в термін виплатять необхідну суму, проте потім оскаржать нараховані податки в суді.

За версією видання, DFB звинувачують у свідомому обмані податкових органів при погашенні у 2005 році сумнівного кредиту в 6,7 млн євро, виплаченого тодішньому шефу компанії Adidas Роберу Луї-Дрейфусу. Ця сума в податковій декларації футбольного союзу була вказана, як витрати на урочистий захід, який не відбуыся. DFB стверджує, що даний платіж стосувався виробничих витрат, що не підлягають оподаткуванню.

У 2015 році журнал Der Spiegel повідомив, що право проведення Чемпіонату світу з футболу, імовірно, було куплено Німеччиною. Як повідомлялося, заявочний комітет створив "чорну касу", в яку тодішній виконавчий директор Adidas Робер Луї-Дрейфус в приватному порядку таємно перевів у 2000 році 10,3 мільйона швейцарських франків (6,7 мільйона євро). Саме ці кошти, стверджує газета, були використані для підкупу чотирьох азіатських представників у виконкомі ФІФА.

Нагадаємо, навесні Мессі був засуджений до 21 місяця в'язниці за несплату податків.