ua en ru

Мессі засуджений до 21 місяця в'язниці за несплату податків

Мессі засуджений до 21 місяця в'язниці за несплату податків Фото: Мессі і його батько Хорхе Орасіо Мессі в залі суду

Футболіст отримає умовний термін після сплати багатомільйонних штрафів

Верховний суд Іспанії залишив у силі вирок до 21 місяця в'язниці для футболіста іспанської "Барселони" і збірної Аргентини Ліонеля Мессі і його батька Хорхе Орасіо Мессі за три випадки ухилення від сплати податків на загальну суму 4,1 млн євро. Про це повідомляє іспанська газета La Vanguardia.

Наголошується, що швидше за все Мессі і його батько отримають умовні терміни після сплати багатомільйонних штрафів.

У ході суду 29-річний футболіст підкреслював, що не вникав у власні фінанси, повністю покладаючись на свого батька. "Я грав у футбол, і я нічого не знав. Я довіряв своєму батькові та юристів", - заявив Мессі.

У серпні 2013 року Мессі і його батько добровільно виплатили податкової інспекції 5 млн євро, що відповідало сумі недоплачених податків і відсотків.

Звинувачення стосувалися несплати податків на доходи, отримані від рекламних контрактів у 2007-2009 роках. Суд розглядав контракти, укладені футболістом з такими банками і компаніями як Banco Sabadell, Danone, Adidas, PepsiCo, Procter & Gamble і Kuwait Food. Імовірно, отримані кошти ховалися від влади з використанням мережі підставних фірм, зареєстрованих в Уругваї, Белізі, Швейцарії та Великобританії.

Нагадаємо, французькі поліцейські провели обшуки в штаб-квартирі паризького футбольного клубу ПСЖ і в будинках аргентинських футболістів Анхеля ді Марії та Хав'єра Пасторе в Парижі. Влада розслідує справу про махінації з податками.