ua en ru

Німецький Deutsche Bank може збільшити частку в Daimler до 17,9%

Найбільший фінансовий конгломерат Німеччини Deutsche Bank володіє похідними фінансовими інструментами, що дозволяють банку збільшити свою частку в Daimler до 17,90%. Про це повідомила прес-служба автовиробника, передає телеканал "Росія 24".

На поточний момент Deutsche Bank володіє 3,55% акцій компанії Daimler. Проте, крім цього, у власності банку перебувають пакети опціонів і свопів, які дозволяють наростити свою частку ще на 14,43%.

Раніше частка банку в автовиробнику була нижче 3%. За останній час Deutsche Bank наростив частку, і експерти припускають, що цей процес буде продовжений. Зважаючи на це висока ймовірність того, що банк скористається опціонами і свопами.

Компанія Daimler демонструє високі темпи відновлення після спаду продажів на тлі світової фінансової кризи, чистий прибуток німецького концерну за підсумками 2011 р. досяг 6,03 млрд євро, показавши зростання на 29% в порівнянні з 2010 р. При цьому в останньому кварталі минулого року Daimler зумів наростити прибуток на 57% в річному численні до 1,8 млрд євро проти 1,14 млрд євро в жовтні-грудні 2010 р.

Відзначимо, Deutsche Bank за підсумками 2011 р. повернув собі звання найбільшого банку Європи за активами.