ua en ru

Німецький депутат розповів про грубе ставлення до нього в аеропорту Москви

Німецький депутат розповів про грубе ставлення до нього в аеропорту Москви Фото: депутат ФРН Карл-Георг Вельман

В аеропорту на політика грубо кричали, йому заборонили покидати транзитну зону

Депутат Бундестагу від правлячої партії "Християнсько-демократичний союз", голова німецько-української парламентської групи Карл-Георг Вельман, якому напередодні відмовили у в'їзді на територію Російської Федерації, розповів, що в аеропорту Шереметьєво з ним поводилися грубо і непривітно. Про це депутат ФРН розповів в інтерв'ю "Комерсант".

За словами депутата Бундестагу, по приїзду в Москву він дві з половиною години розбирався з прикордонниками, кілька разів на нього грубо кричали. В аеропорту Вельману повідомили, що йому заборонено в'їжджати в Росію до 2019 р.

Вельман заявив, що з ним поводилися як із злочинцем. Так, йому заборонили покидати транзитну зону до ранку, бо у нього забрали паспорт і повернули вже у літаку, який летів до Німеччини.

Представник німецького парламенту прибув до Росії на запрошення глави міжнародного комітету Ради федерації Костянтина Косачова і радника президента Сергія Глазьєва. В аеропорту, за словами Вельман, з Глазьєвим у нього не було, а Косачов написав повідомлення, що дуже шкодує про те, що сталося. Косачов не міг пояснити, чому таке сталося.

Німецький політик повинен був взяти участь в Москві в обговоренні ситуації в Україні.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що російські прикордонники відмовили у в'їзді на територію Росії депутату Бундестагу, голова німецько-української парламентської групи Карла-Георга Вельману.

Міністерство закордонних справ Німеччини розкритикував такі дії Росії.