ua en ru

Німецький Commerzbank пообіцяв зберегти робочі місця для досвідчених співробітників

Другий за величиною банк Німеччини Commerzbank, що підтвердив 19 червня 2013 р. інформацію про скорочення 5,2 тис. робочих місць в рамках програми зі зниження витрат, пообіцяв зберегти в штаті досвідчених співробітників у віці. Про це повідомив сьогодні глава рекрутингового підрозділу компанії Ульріх Зібер, відповідаючи на запитання журналіста німецького видання, передає німецька преса.

За його словами, вищий менеджмент кредитної організації раніше досяг відповідної домовленості з профспілками, яка передбачає "розумне співвідношення між співробітниками банку різних вікових категорій". Крім того, як зазначив Зібер, рішення залишити більш досвідчених співробітників на роботі в Commerzbank пояснюється і інтересами клієнтів, які будуть раді проконсультуватися з "компетентним і досвідченим" представником філії.

Раніше банк повідомляв, що має намір провести програму реструктуризації бізнесу, в рамках якої керівництво має намір скоротити в наступні чотири роки до 6 тис. співробітників. "Наразі мова йде про те, щоб до 2016 р. скоротити штат на 4-6 тис. осіб, які працюють в кредитній організації повний робочий день", - повідомив 24 січня 2013 р. представник Commerzbank, підтвердивши інформацію, що раніше з'явилася в ділових колах.

Пізніше стало відомо, що кожен дев'ятий з 45 тис. співробітників Commerzbank, що працює по постійному контрактом, буде скорочений, в основному це стосується співробітників роздрібного бізнесу. Згідно з ухваленим рішенням, скорочення пройдуть в роздрібних підрозділах, філіях Commerzbank в Німеччині, де будуть звільнені 3,9 тис. осіб до 2016 р.

Нагадаємо, що за підсумками IV кварталу 2012 р. Commerzbank несподівано продемонстрував чистий збиток у розмірі 720 млн євро. Тим часом аналітики чекали, що збитки банку за звітний квартал не перевищать 295 млн євро. У I кварталі 2013 р. збитки Commerzbank склали 94 млн євро.

Commerzbank - друга за величиною кредитна організація Німеччини після Deutsche Bank. Уряду ФРН належить 25% плюс 1 акція Commerzbank, які були придбані під час кредитної кризи в обмін на фінансову допомогу. Одним з центральних напрямів діяльності банку є здійснення фінансових послуг в регіонах Центральної і Східної Європи.