ua en ru

Німецький автоконцерн MAN призупиняє виробництво в Росії

Німецький автоконцерн MAN призупиняє виробництво в Росії

Через кризу в Росії німецький автоконцерн MAN продовжив припинення виробництва до 12 травня. Про це повідомив представник компанії, передає Deutsche Welle.

Роботу на заводі в Санкт-Петербурзі зупинили ще 1 березня і перерва триватиме, як очікують, до 12 травня. За даними концерну, щорічно на заводі в Санкт-Петербурзі, де у компанії більше 80 співробітників, виробляють тризначну кількість вантажівок. Вантажівки MAN на цьому заводі виробляють з кінця 2012 р.

Все більше західних автовиробників зменшують або припиняють виробництво в Росії, хоча російський ринок ще до недавнього часу вважався перспективним. Серед причин цього - падіння цін на нафту, введення Заходом економічних санкцій проти Росії і подорожчання виробництва внаслідок падіння курсу рубля. Наприклад, материнський концерн MAN - Volkswagen скорочує виробництво і робочі місця на заводі в Калузі. Менше продукції в Росії сходить з конвеєра виробника автобусів Scania. Повністю згорнути виробництво автомобілів в Росії збирається Opel. Peugeot і Mitsubishi теж мають намір призупинити автомобілебудування в Калузі.

Ще в листопаді повідомлялося, що SEAT припиняє продажі автомобілів в Росії.