ua en ru

Німецькі військові зіткнулися з російською "гібридної війною" в Литві, - Меркель

Німецькі військові зіткнулися з російською "гібридної війною" в Литві, - Меркель Фото: Ангела Меркель (bundesregierung.de)

Союзники НАТО звинувачують РФ у використанні методів "гібридної війни"

Німеччина нарощує військові кіберздібності, щоб реагувати на російську гібридну загрозу, націлену на німецькі війська, розгорнуті в Литві. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель під час зустрічі з німецькими військовими, дислокованими в Литві у складі батальйону НАТО, повідомляє The Local.

Як повідомляє видання, союзники НАТО звинувачують РФ у використанні методів "гібридної війни", в тому числі підривної діяльності, пропаганди і кібервійни, щоб підірвати Захід, не викликавши повного військової відповіді НАТО.

"Тут ви зіткнулися з ситуацією, яка являє собою ще одну частину російської військової доктрини: ідеєю гібридної війни", - сказала Меркель.

"Не дарма ми створили спеціальну кібер-одиницю в німецьких збройних силах, щоб посилити можливості в цій області", - сказала вона військовим на базі в Рукле, на північний захід від столиці Вільнюса.

Раніше міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович заявив, що Польща хоче, щоб Литва була енергетично незалежною від Росії.

Нагадаємо, НАТО і Євросоюз планують до 2017 року створити Європейський Центр з протидії гібридним загрозам.