ua en ru

Німецькі вчені навчилися створювати акустичні голограми з допомогою 3D-друку

Німецькі вчені навчилися створювати акустичні голограми з допомогою 3D-друку Фото: німецькі вчені навчилися створювати акустичні голограми з допомогою 3D-друку

На даний момент проект знаходиться на початковій стадії реалізації, в майбутньому може бути застосований в різних сферах

Група німецьких вчених з Інституту Макса Планка розробила метод створення акустичних голограм з допомогою 3D-друку, повідомляє 3dprintconf.com.ua.

Дослідники на досвіді продемонстрували, що для перетворення двомірного зображення у тривимірне можна використовувати не світло, а звук. Крім звуку знадобиться ще вода і спеціальні 3D-друковані блоки.

"Принцип освіти акустичних голограм досить простий: прості 3D-друковані блоки з певними зображеннями поміщаються перед колонкою, а щоб звукова голограма було видно, використовується вода", - розповідається в повідомленні.

На даний момент проект знаходиться на початковій стадії реалізації, в майбутньому може бути застосований в різних сферах, в тому числі для більш ефективної ультразвукової терапії, яка зможе здійснювати вплив тільки на уражені хворобою тканини, а не на здорові. Крім того, метод зможе підвищити дозвіл знімків УЗД.

Нагадаємо, Нобелівську премію з фізики присудили за вивчення "дивних станів" матерії.