ua en ru

Німецькі спецслужби заявляють, що ІДІЛ "тримає під прицілом" Євро-2016

Німецькі спецслужби заявляють, що ІДІЛ "тримає під прицілом" Євро-2016 Фото: Ганс-Ґеорґ Маасен

ІДІЛ закликає ісламістів у Європі здійснювати атаки на місцях

Цьогорічний Чемпіонат Європи з футболу (Євро-2016), за даними Федеральної служби захисту конституції Німеччини, дедалі більше перебуває у фокусі "Ісламської держави" (ІДІЛ). Про це заявив глава служби Ганс-Ґеорґ Маасен в інтерв'ю німецькому виданню Rheinischen Post, повідомляє DW.

"Ми знаємо, що ІД тримає під прицілом Євро-2016", - заявив Маасен, зазначивши, що наразі немає жодної інформації про конкретні плани терористів.


Разом з тим, він наголосив, що збільшена кількість вказівок на те, що терористи хочуть здійснювати напади по західних цілях.

"Але існують відносно великі першопричини, тобто збільшена кількість вказівок на те, що ІД, "Аль-Каїда" чи "ан-Нусра" хочуть здійснювати напади по західних цілях", - наголосив він.

Також Маасен повідомив, що ІДІЛ закликає ісламістів у Європі здійснювати атаки на місцях.

Крім того, він наголосив на важливості співпраці з Агентством національної безпеки (АНБ) США на тлі труднощів, які виникають під час розсекречування планів терористів щодо можливих нападів, які обговорюються в закритих групах у соцмережах.

"У нинішній ситуації нам особливо потрібні американські спецслужби та інші партнери", - наголосив він.

Як зазначається, про наміри бойовиків ІДІЛ здійснити під час Євро-2016 низку терористичних нападів у натовпах повідомляють і французькі спецслужби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що терористичне угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ) погрожує Європі і США терактами протягом священого мусульманського місяця Рамадан.