ua en ru

Німецькі розробники літаючого таксі залучили 90 млн доларів інвестицій

Німецькі розробники літаючого таксі залучили 90 млн доларів інвестицій Фото: літаюче таксі (pexels.com фото)

Розробники побудують п'ятимісний прототип зі швидкістю польоту 300 км/год

Німецькі розробники літаючого таксі з Мюнхенського технічного університету залучили 90 млн доларів інвестицій. Про це повідомляє Bloomberg.

"Проектувальник літальних апаратів Lilium GmbH залучив 90 млн доларів від інвесторів, включаючи китайський IT-гігант Tencent Holdings Ltd. мільярдера Ма Хуатена", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, гроші також вклали компанії LGT Group of Lichtenstein, Twitter Inc., співзасновник Eviva Ventures Ev Вільямс і інвестор компанії Atomico з США, в результаті чого загальний капітал компанії зріс до більш ніж 100 млн доларів.

Так, інвестиції Lilium планує використовувати для розробки прототипу літального апарату місткістю 5 чоловік і швидкістю польоту 300 км/год. У квітні 2017 року компанія провела успішні випробування двомісного апарату.

"Ми вважаємо, що наша технологія може бути швидко імплементована в міських районах або між містами. Все, що вам потрібно - це посадочний майданчик. Ми шукаємо партнерів, які можуть керувати їм за ціною, аналогічною поїздці на транспорті або таксі для пасажирів", - заявив головний комерційний директор компанії Ремо Гербер.

Наголошується, що поки рано говорити про реальні польоти таксі. Знадобиться ще кілька років, перш ніж реактивний двигун Lilium буде готовий для масового виробництва.

Німецькі розробники літаючого таксі залучили 90 млн доларів інвестицій

Фото: розробники літаючого таксі залучили інвестиції (Northfoto)

Такий спосіб транспортування залучив інвестиції від Daimler AG в німецькому стартапі Volocopter GmbH, а також Airbus SE, який підтримує проект автоматизованого польоту Vahana. Проте на етапі прототипу ці технології потребують деякого регулювання, перш ніж відбудеться комерційне розгортання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву головного виконавчого директора Uber Technologies Inc Джеффа Холдена, що компанія планує почати надавати послуги літаючого таксі в Далласі Техасі і Дубаї в 2020 році.