ua en ru

Німецька прокуратура розслідує діяльність мережі заправок, що належить Курченку, - ЗМІ

Прокуратура міста Ґера (Німеччина) проводить розслідування за підозрою у відмиванні грошей та ухилянні від сплати податків у зв'язку з активами, придбаними, за попередньою інформацією, українським мільярдером Сергієм Курченком.

Прокуратура міста Ґера (Німеччина) проводить розслідування за підозрою у відмиванні грошей та ухилянні від сплати податків у зв'язку з активами, придбаними, за попередньою інформацією, українським мільярдером Сергієм Курченком. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на прес-службу німецької прокуратури.

Як зазначає видання, йдеться про діяльність компаній Sparschwein Gas GmbH та Sparschwein Gas Handels GmbH & Co.KG. Ці компанії управляють у Німеччині мережею зі 170 заправок, які торгують зрідженим газом для автомобілів.

"Заява про підозру у відмиванні грошей та ухиляння від сплати податків надійшла ще у листопаді минулого року від громадянина України", - відповіли у прокуратурі міста Ґера на запит DW щодо діяльності цих компаній. Саме в окрузі Ґера зареєстровано компанії Sparschwein.

Видання зазначає, що факт придбання мережі заправок Sparschwein у Німеччині у грудні 2012 р. йому підтвердили у групі СЄПЕК, головою спостережної ради якої є Сергій Курченко, ще кілька місяців тому.

При цьому у DW додають, що формально прізвище Курченка у документах не фігурує. Власником заправок Sparschweingas, згідно з інформацією, доступною у відкритих джерелах, стала зареєстрована у Нідерландах фірма Stichting Depositary Donau Investment Fund. Ця компанія належить трасту Stichting Manstichami, зареєстрованому у швейцарському кантоні Цуґ. Інформацію про власників цього трасту отримати неможливо. Він перебуває в управлінні міжнародної компанії Amicorp, яка спеціалізується, зокрема, на анонімному управлінні офшорними активами.