ua en ru

Німецька поліція намагається з'ясувати мотив для атаки в Мюнстері

Німецька поліція намагається з'ясувати мотив для атаки в Мюнстері Фото: місце аварії в Мюнстері (twitter.com-joshdcaplan)

Слідчі заходи ведуться в усіх напрямках

У Німеччині правоохоронці намагаються з'ясувати мотив нападника, який скоїв наїзд вантажівкою на групу людей у Мюнстері. Про це йдеться в спільній заяві прокуратури і поліції міста, опублікованій 8 квітня 2018 року.

Наголошується, що на даний момент мотив 48-річного громадянина Німеччини, який вчинив наїзд на натопв людей, а потім наклав на себе руки, як і раніше, невідомий.

"До цих пір немає відомостей про можливий мотив злочину. Слідчі заходи ведуться в усіх напрямках", - доповіли правоохоронці Мюнстера.

Нагадаємо, близько 15:30 за місцевим часом (16:30 за київським часом) у суботу, 7 квітня 2018 року, малолітражна вантажівка наїхала на групу відвідувачів вуличного кафе Kiepenkerl в історичному центрі німецького міста Мюнстер у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія, після чого водій наклав на себе руки. Загинули двоє людей, 20 отримали поранення.

Поліція ФРН також раніше повідомляла, що водій вантажівки - 48-річний громадянин Німеччини, в якого були психічні відхилення. МВС також зазначало, що "ніщо не вказує на будь-яку ісламістську основу" наїзду на людей у Мюнстері.