ua en ru

Німецька поліція провела масові обшуки через схованку з хімікатами для вибухівки

Німецька поліція провела масові обшуки через схованку з хімікатами для вибухівки Фото: поліція ФРН

Власник схованки і ще принаймні 4 людини затримані

Поліція Федеративної Республіки Німеччина провела масові обшуки і затримання після виявлення схованки з хімічними матеріалами, з яких можна виготовити бомбу. Про це повідомляє DW.

"Після виявлення в гаражі підозрюваного хімікалій, поліція Північного Рейну - Вестфалії в четвер, 11 травня 2017 року, почала великомасштабну операцію", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в ході обшуку в гаражі 24-річного підозрюваного під Дуйсбургом поліція виявила підозрілі хімікати. Власник схованки був затриманий. Крім нього, затримали ще чотири людини, які проживали по сусідству.

Операцію продовжили 12 травня 2017 року, провівши обшуки і затримання в інших населених пунктах. Правоохоронці не уточнюють подробиць, щоб зберегти таємницю слідства. Повідомляється лише, що в операції, яка триває, задіяно значну кількість особового складу поліції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у справі про підготовку теракту в Німеччині затримали ще одного офіцера Бундесверу. 27-річного старшого лейтенанта Максиміліана Т. затримали в ході проведеної 9 травня 2017 року спецоперації поліції в Келі (федеральна земля Баден-Вюртемберг).