ua en ru

Німецька E.On виявила нове нафтогазове родовище в Алжирі

Німецький енергетичний гігант E.On і алжирська державна Sonatrach виявили нове нафтогазове родовище в Алжирі. Відкриття було зроблено в блоці 405а в регіоні Rhourde Yacoub, йдеться в оприлюдненому сьогодні прес-релізі E.On.

Німецька E.On E & P (дочірній підрозділ німецького концерну) є оператором проекту Rhourde Yacoub, де компанії належить 49-процентна частка. Решта 51% належать алжирської Sonatrach.

Проект Rhourde Yacoub розташований в басейні Беркін (Berkine) в 250 км на південний схід від гігантського родовища Хассі-Мессауд в Сахарі. E.On E & P отримала права на розробку родовища в рамках аукціону з ліцензування надр, проведеного алжирською владою в грудні 2008р. За минулі роки компанія пробурила 7 розвідувальних свердловин і виявила кілька нафтогазових родовищ на даній ділянці.

Німецька компанія E.On є найбільшим у Європі приватним електроенергетичним і газовим концерном. Концерн співпрацює з ВАТ "Газпром" в проекті газопроводу Nord Stream ("Північний потік"). Для його реалізації Газпром, німецькі E.On і BASF створили в грудні 2005 р. компанію - оператора будівництва газопроводу Nord Stream AG. Обсяг продажів E.On у I кварталі 2012 р. виріс на 28% в річному численні і склав 35,7 млрд євро.