ua en ru

Німецька Bayerngas почала переговори про входження в проект Nabucco

Німецька газова компанія Bayerngas має намір приєднатися до трубопровідного проекту Nabucco як один з акціонерів. Діючі пайовики Nabucco - 6 компаній, утворюючих консорціум Nabucco Gas Pipeline International, - з сьогоднішнього дня починають переговори з Bayerngas про переуступку їй долі в консорціумі, повідомляється в прес-релізі Nabucco Gas Pipeline International.
"Це величезний крок вперед для Nabucco. Сильний ринок downstream (зберігання і збут природного газу) - значущий актив для Nabucco, який може бути посилений за рахунок такого нового акціонера, як Bayerngas", - заявив керуючий директор консорціуму Рейнхард Мітшек.
Bayerngas GmbH - газорозподільна компанія, що базується в Мюнхені, яка займається поставками природного газу регіональним споживачам.
Учасниками проекту Nabucco є компанії OMV Gas GmbH (Австрія), Botas (Туреччина), Bulgargaz (Болгарія), S.N.T.G.N. Transgaz S.A. (Румунія), MOL Natural Gas Transmission Company Ltd. (Угорщина), RWE (Німеччина). Кожен з учасників володіє рівними долями - по 16,67%. В якості основних постачальників газу для Nabucco розглядаються Азербайджан, Ірак і Туркменістан.
Nabucco - проектований магістральний газопровід протяжністю 3,3 тис. км, який піде в обхід Росії з Центральної Азії в країни Євросоюзу, перш за все до Австрії і Німеччини. Його проектна потужність - 31 млрд куб. м газу на рік. Спочатку проект трубопроводу Nabucco, представлений в 2004 р., припускав поставки газу з родовищ Ірану в Персидській затоці. У 2006 р. у зв'язку з конфліктом навколо іранської ядерної програми було прийнято рішення змінити проект так, щоб мати можливість поставляти газ з Туркменії, Узбекистану і Азербайджану. Графік робіт за проектом Nabucco неодноразово зрушувався через сумніви в комерційній ефективності проекту. В даний час початок будівництва трубопроводу намічено на 2013 р., перші поставки газу - на 2017 р.