ua en ru

Суд продовжив термін арешту екс-меру Слов'янська Штепі

Суд продовжив термін арешту екс-меру Слов'янська Штепі Фото: Неля Штепа (УНІАН)

Вона зобов’язана носити електронний браслет

Колишньому меру Слов’янська Донецької області Нелі Штепі продовжили цілодобовий домашній арешт до 13 січня 2018 року включно. Таке рішення ухвалив Ленінський районний суд Харкова, пише "Радіо Свобода".

Штепа зобов’язана носити електронний браслет і не має права залишати постійне місце проживання в Слов’янську без дозволу.

7 листопада суддя Віктор Вікторов, який головував у справі Штепи, вийшов у декретну відпустку. Замість нього розгляд справи розпочав Сергій Скляренко. Сьогодні, 15 листопада, він заявив самовідвід, посилаючись на порушення порядку призначення. Колегія суддів самовідвід не задовольнила.

Адвокат Штепи Олександр Шадрін заявив відвід Скляренку, висловивши сумнів у неупередженості судді. Цей відвід також не задовольнили.

Нагадаємо, Штепу затримали 11 липня, після чого її конвоювали до управління СБУ Харківської області для проведення процесуальних дій. 14 липня суд заарештував її на 2 місяці. 9 вересня Червонозаводський суд Харкова продовжив перебування екс-мера Слов'янська під вартою ще на 2 місяці.

8 жовтня прокуратура Харківської області пред'явила Штепі остаточну підозру у скоєнні зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило за собою загибель людей.