ua en ru

Деякі країни могли розробляти протиотруту від речовини "Новачок", - Der Spiegel

Деякі країни могли розробляти протиотруту від речовини "Новачок", - Der Spiegel Фото: місце отруєння Скрипалів у Солсбері (twitter.com-amandaDnunn)

США, Британія і Нідерланди раніше могли досліджувати речовину "Новачок"

Низка західних країн могла розробляти протиотруту від нервовопаралітичної речовини "Новачок", розробленої в СРСР. Про це з посиланням на розслідування Der Spiegel повідомляє DW.

Повідомляється, що "Новачок" могли з метою розробки протиотрути досліджувати США, Великобританія, Нідерланди та ще одна країна. Зазначимо, саме цією речовиною у Солсбері отруїли колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньку.

Також німецькі ЗМІ відзначають, що ще в 2006 році США заявляли, що не розробляють "Новачка" та не мають наміру створювати на його основі хімічна зброя.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція визначила підозрюваних у замаху на Скрипалів. За даними The Daily Telegraph, британські правоохоронці працюють над кримінальною справою проти осіб, які становлять інтерес для слідства та ймовірно повернулися до Російської Федерації.

4 березня 2018 року Скрипалів виявили без свідомості в Солсбері. За даними експертів, їх отруїли нервовопаралітичною речовиною "Новачок".