ua en ru

Деякі депутати хочуть пояснити свої доходи на антикорупційному комітеті, - Соболєв

Деякі депутати хочуть пояснити свої доходи на антикорупційному комітеті, - Соболєв Фото: Соболєв розповів, які нардепи хочуть пояснити доходи в своїх е-деклараціях

З такою ініціативою вже виступили нардепи Гринів і Константиновський

Деякі народні депутати ініціювали публічні виступи на засіданні комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції для того, аби пояснити джерела задекларованих ними заощаджень. Про це сьогодні у кулуарах ВР журналістам заявив голова комітету Єгор Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"До мене звернувся депутат В'ячеслав Константиновський, який сказав, що він хоче ініціювати перевірку себе. Я йому порадив, що до цього треба підготувати відповідні заяви до НАБУ - ми домовилися зустрітися на комітеті", - заявив Соболєв.

За його словами, на антикорупційному комітеті також можуть відбутися слухання щодо лідера фракції "Блок Петра Порошенка" Ігора Гриніва.

"Він сам мені ініціював прихід на наш комітет. Я думаю, що маємо вивчити його декларацію і попросити публічно у вашій присутності (журналістів - ред.) пояснити, як він отримав такі добрі статки", - зазначив нардеп.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Національне агентство з протидії корупції (НАПК) перевірить наявність задекларованої чиновниками власності.