ua en ru

Невідомі заблокували детективів НАБ під час обшуку у справі заступника прокурора Колесника

Невідомі заблокували детективів НАБ під час обшуку у справі заступника прокурора Колесника Фото: детективів НАБ заблокували у приміщенні під час обшуку

Люди в камуфляжі погрожують співробітникам антикорупційного бюро силовим захопленням

Невідомі в камуфляжі заблокували детективів Національного антикорупційного бюро (НАБ) у приміщення адвокатської контори, в яку вони прийшли з обшуком у справі проти заступника прокурора Київської області Олександра Колесника. Про це прес-служба НАБ повідомила у Facebook.

Крім того, люди в камуфляжі погрожують співробітникам НАБ силовим захопленням приміщення.


"Станом на 22:00 біля входу в приміщення перебувало близько 30 осіб. Кілька хвилин тому під'їхали невідомі люди в камуфляжі, які повідомили про те, що вони є представниками громадської організації, і погрожують силовим захопленням приміщення", - йдеться в повідомленні прес-служби.

На думку детективів антикорупційного бюро, дії присутніх відверто провокаційні і їм намагаються перешкодити вилучити речові докази, отримані в ході обшуку.

Також повідомляється, що з ранку четверга, 16 червня, детективи НАБУ проводили обшук в приміщенні ТОВ "Юридична компанія "Студія права" і протягом всього дня з боку невідомих, які представлялися адвокатами, неодноразово здійснювалися провокаційні дії щодо детективів під приводом того, що в приміщенні розташовані їхні робочі місця.

Слідчі дії проходять в рамках розслідування в кримінальному провадженні стосовно заступника прокурора Київської області, якого підозрюють у зловживанні службовим становищем з метою розкрадання цукру, що зберігався на складах державної спеціалізованої бюджетної установи "Аграрний фонд" в Черкаській області, загальною вартістю понад 300 млн грн

Згідно з інформацією прес-служби НАБ, обшук був розпочатий в присутності представника Ради адвокатів Києва і присутнім було неодноразово пред'явлено судове рішення та посвідчення детективів.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро (НАБ) оголосило в розшук голову ПАТ "ХК "Енергомережа" Дмитра Крючкова.