ua en ru

Невідомі обстріляли безпілотник місії ОБСЄ

Невідомі обстріляли безпілотник місії ОБСЄ Фото: ОБСЄ

Постріли здійснювалися з підконтрольної території Україні

У Спеціальній моніторинговій місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявили, що неподалік від села Оріхове-Донецьке Луганської області в напрямку їх безпілотника було здійснено кілька пострілів. Про це повідомили в прес-службі СММ ОБСЄ.

"В підконтрольному уряду с. Оріхове-Донецьке команда СММ чула 7 пострілів зі стрілецької зброї у 2 км на захід і 10 пострілів зі стрілецької зброї, які, за оцінками місії, були здійснені в напрямку безпілотного літального апарату СММ середнього радіусу дії", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією спостерігачів, 26 березня, в 12:46, патруль у складі чотирьох співробітників Місії на двох броньованих машинах зупинилися в 500 м на північний схід від підконтрольного уряду Горіхово-Донецькому, що в 44 км на північний захід від Луганська.

Через кілька хвилин після запуску безпілотного літального апарату СММ, спостерігачі побачили інший безпілотник над їхньою позицією. Він наближався з південного заходу на висоті близько 100 м. Члени патруля місії відразу ж почали процес посадки свого БПЛА.

Чужий безпілотник пролетів над позицією патруля, тричі облетів по колу і полетів у західному напрямку. Майже відразу співробітники СММ почули 10 одиночних пострілів зі стрілецької зброї за 200-300 м на захід. За їхньою оцінкою, постріли здійснювалися в напрямку їх безпілотника, який виконував політ по 200-300 м на захід на висоті 100 м.

Після посадки апарату, видимих ушкоджень на ньому не виявили. СММ ОБСЄ поінформувала про те, що трапилося Спільний центр по контролю і координації і попросила розібратися з цим інцидентом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за добу в зоні проведення АТО загинули двоє українських захисників, ще четверо дістали поранення, а один військовослужбовець отримав бойову травму.