ua en ru

Нехаммер офіційно став новим канцлером Австрії

Нехаммер офіційно став новим канцлером Австрії Фото: новий канцлер Австрії Карл Нехаммер (GettyImages)

Лідер Австрійської народної партії Карл Нехаммер офіційно став новим федеральним канцлером. Сьогодні він склав присягу в присутності президента країни Александра Ван дер Беллена.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ORF.

Повідомляється, що зі вступом Нехаммера на нову посаду ряд міністерств змінив керівників. Зокрема, новим міністром внутрішніх справ став Герхард Карнер, а міністром фінансів - колишній держсекретар Магнус Бруннер.

Також повідомляється, що Александр Шалленберг, який рекордно короткий термін обіймав посаду канцлера, повернувся до Міністерства закордонних справ. Новим міністром освіти став Мартін Полашек.

"Важливо, що у нас є уряд, який здатний діяти швидко і може почати свою роботу. Нам потрібно боротися з пандемією, для якої потрібні всі наші сили", - заявив Нехаммер після бесіди з президентом Ван дер Белленом.

Зазначив, що він обіймав посаду міністра внутрішніх справ Австрії з січня 2020 року. До цього був генеральним секретарем Австрійської народної партії з 2018 по 2020 роки, а також членом Національної ради з 2017 по 2020 роки.