ua en ru

Негативне регуляторне середовище знижує доходи бізнесу на 20%, - нардеп.

Негативне регуляторне середовище знижує доходи українських підприємців на 20%. Про це на брифінгу заявила голова комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська.
"За підсумками роботи українських підприємств у 2009 р. в результаті економічної кризи доходи підприємців знизилися на 25%, а в результаті впливу негативного регуляторного середовища, доходи підприємців щороку знижуються на 20%", - відзначила Н.Королевська.
Вона також нагадала, що згідно досліджень міжнародних експертних організацій, сьогодні Україна знаходиться на 142 місці серед країн світу за рівнем ведення бізнесу. "Низка норм українського законодавства носять одні з найпрогресивніших міжнародних принципів. Але якість роботи даних законодавчих норм у реаліях ведення бізнесу в Україні - одна з найгірших у світі. У результаті блокади чиновників працюють на закони, а підзаконні акти ... Ми перед собою ставимо завдання, щоб у 2010 р. Україна за рівнем ведення бізнесу увійшла до першої сотні країн. А за результатами 2010 стоїть завдання, щоб Україна увійшла до перших 50 країн з ведення бізнесу у світі", - резюмувала депутат.