ua en ru

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent торгуються сьогодні без загальної тенденції

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent торгуються без загальної тенденції в стійкому бічному тренді. Станом на 13:05 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./ бар.):
- IPE Brent Crude (жовтень) - 111,92 (-0,33) при діапазоні котирувань 111,81-113,30;
- Light, Sweet Crude Oil (жовтень) - 88,50 (+0,31) при діапазоні котирувань 87,81-89,21.
Підтримку ринку нафти сьогодні надає обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар помітно знизився проти євро і інших валют, забезпечивши на початку дня привабливі умови для спекулятивних покупок нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлені у валюті США. Індекс долара для шести валют сьогодні вранці опустився до рівня 77 пунктів, після того як напередодні цей показник вперше з лютого ц.р. встановився вище позначки 77,5 пункту.
Проте обстановка на фондових майданчиках країн АТР та Європи, де провідні індекси сьогодні переважно знижуються, зростанню цін на нафту не сприяє і стримує зростання нафтових котирувань.
Сьогодні в Парижі Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) опублікувало свою щомісячну доповідь про стан і перспективи світового ринку нафти, дані якого теж не додали оптимізму учасникам ринку нафтових ф'ючерсів.
За даними МЕА, світовий нафтовидобуток в серпні збільшився на 1 млн бар./день і досяг 89,1 млн бар./день. У той же час експерти МЕА знизили власні прогнози щодо зростання споживання нафти в поточному і в наступному роках. Так, прогноз на 2011 р. був знижений на 200 тис. бар. - до 89,3 млн бар./день, а прогноз на 2012 р. був знижений на 400 тис. бар. - до 90,7 млн ​​бар./день.
Нагадаємо, напередодні ціни на нафтові ф'ючерси на біржах в Лондоні і в Нью-Йорку також змінилися різноспрямовано. За підсумками торгів 12 вересня 2011 р. ціна нафти WTI (Light Sweet) підвищилася на 1,1%, ціна нафти Brent знизилася на 0,5%.