ua en ru

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent подешевшали з початку дня більш ніж на 1 дол./бар

Нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent подешевшали з початку дня більш ніж на 1 дол./бар., передає РБК. Станом на 09:40 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- Light, Sweet Crude Oil (жовтень) - 73,61 (-1,09) при діапазоні котирувань 73,58-74,33;
- IPE Brent Crude (жовтень) - 75,59 (-1,01) при діапазоні котирувань 75,57-76,32.
Негативна динаміка в цінах з операцій викликана продовженням розпочатої напередодні ліквідації довгих позицій після трьох сесій безперервного зростання цін на нафтові ф'ючерси. При цьому подальшим продажам нафтових ф'ючерсів сьогодні додатково сприяють ситуація на міжнародному валютному ринку FOREX і результати торгів на ринку акцій країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР).
Долар з початку дня трохи підріс проти євро і британського фунта, але в той же час трохи подешевшав проти японської ієни і швейцарського франка. Тим часом провідні фондові індекси країн АТР сьогодні помітно знизилися. Головний фондовий індекс континентального Китаю Shanghai Composite знизився на 0,76%, а головний фондовий індекс Японії Nikkei впав на 3,55%.
Нагадаємо, за період 25-27 серпня ціна нафти WTI (Light Sweet) підвищилася на 3,54 дол./бар., або майже на 5%, а ціна нафти Brent - на 4,27 дол., або майже на 6%. Напередодні ціни на нафтові ф'ючерси вперше за чотири торгові дні знизилася, але змінилася незначно.