ua en ru

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet знову торгуються в позитивній ціновій зоні

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet знову торгуються в позитивній ціновій зоні. Станом на 15:05 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (жовтень) - 109,99 (+0,39) при діапазоні котирувань 109,17-110,09;
- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 107,54 (+0,21) при діапазоні котирувань 107,03-107,69.

Зростання нафтових котирувань викликане побоюваннями порушення постачань нафти з Близького Сходу через загострення обстановки в Єгипті.

Сам Єгипет не є великим виробником або експортером нафти. Однак через Суецький канал, який контролюється цією державою, здійснюється близько 7% всіх танкерних поставок нафти.

Нафтові котирування ростуть також на очікуваннях свіжих макроекономічних даних із США, які, можливо, стануть новим підтвердженням того, що американська економіка відновлюється після рецесії 2008 р., через що попит на нафтові енергоносії буде рости.

Сьогодні в США виходять дані з будівництва житла в липні, а також попередні за серпень оцінки продуктивності праці і споживчих очікувань. При цьому аналітики прогнозують, що перераховані індикатори будуть вище своїх попередніх значень.

Позитивна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами також викликана завершенням їх технічні продажі. На початку торгового дня нафта на біржах дешевшала через фіксацію прибутку, що утворився за попередні п'ять сесій. Так, за попередні п'ять торгових днів (15, 14 13, 12 і 9 серпня) офіційні ціни на нафтові ф'ючерси виросли в середньому на 4%, забезпечивши на сьогодні солідну премію для спекулятивних продажів.