ua en ru

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet перед виходом даних по запасах нафти в США торгуються в негативній зоні

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet перед виходом даних по запасах нафти в США торгуються в негативній зоні. Станом на 15:05 мск ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (вересень) - 107,81 (-0,61) при діапазоні котирувань 107,70-108,60;

- Light, Sweet Crude Oil (вересень) - 107,13 (-0,10) при діапазоні котирувань 106,87-107,52.

Сьогодні в 18:30 мск будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США по запасах нафти і нафтопродуктів в країні. За попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), які вийшли сьогодні в 0:30 мск, комерційні запаси сирої нафти в США за підсумками звітного тижня, що завершився 19 липня, зменшилися на 1,4 млн бар., що виявилося трохи "гірше" прогнозу галузевих експертів. Напередодні галузеві фахівці прогнозували, що комерційні запаси сирої нафти в США знизилися за звітний тиждень більш істотно - на 2,4-2,6 млн бар.

Серед учасників ринку сьогодні з'явилися деякі сумніви в тому, що скорочення запасів сирої нафти в США продовжиться четвертий тиждень поспіль. Так, за попередні три звітні тижні комерційні запаси сирої нафти в США скоротилися більш ніж на 27 млн ​​бар. і на звітну дату 12 липня 2013 р. офіційно склали 367,0 млн бар. - Мінімум за шість місяців.

Тиск на ринок нафтових ф'ючерсів сьогодні також надають свіжі дані про уповільнення зростання економіки Китаю. Так, за оцінкою міжнародного інвестиційного банку HSBC, попереднє за липень значення індексу ділової активності в промисловості Китаю (HSBC Flash Manufacturing PMI) склало 47,7 пункту - найнижчий показник за 11 місяців. Нижче ключової позначки 50 пунктів, що символізує стабільне зростання економіки, даний індикатор залишається третій місяць поспіль.

Опубліковані сьогодні дані з ділової активності в промисловості Німеччини і країн єврозони виявилися набагато кращими за очікування, проте сильної підтримки ринку нафтових ф'ючерсів поки не надали. Так, за оцінкою аналітичного агентства Markit Economics, попереднє за липень значення індексу ділової активності в промисловості Німеччини (Markit Germany Flash Composite PMI) склало 50,3 пункту (найкращий показник з січня 2012 р.), а індекс Markit Eurozone Flash Composite PMI склав 50,1 пункту (найкращий показник з липня 2011 р.).

Аналітики прогнозують, що для США попередній за липень індекс ділової активності складе 52,5 пункту проти 51,9 пункту місяцем раніше.