ua en ru

Нафтогазова JKX переобрала виконавчого директора, проти якого виступали Коломойський і Боголюбов

Нафтогазова JKX Oil&Gas переобрала виконавчого директора Пола Девіса. Таке рішення було прийнято акціонерами під час річних загальних зборів.

При цьому в голосуванні не брали участь Eclairs Group (підконтрольна Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову) і Glengary Overseas Limited (підконтрольна Олександру Жукову). Раніше JKX призупинила їх права на участь у зборах акціонерів, так як "незважаючи на безперервні зусилля, JKX не зміг з'ясувати подробиці домовленостей між Eclairs (Коломойський і Боголюбов), з одного боку, і Glengary (Жуків), з іншого боку, що стосуються здійснення права голосу в JKX".

The Financial Times пояснювало намір Коломойського смнеить директора бажанням зміцнити контроль над JKX внаслідок розпочатого судового розгляду в Лондоні за позовом з боку бізнесмена Віктора Пінчука. Останній звинувачує Коломойського і Боголюбова в порушенні умов контракту і комерційних зобов'язань при придбанні Пінчуком металургійної компанії в Україні.

Крім Eclairs (27%) і Glengary (11%), значними пакетами акцій JKX володіють також Aberforth Partners LLP (7,81%) Interneft Ltd. - (6,62%), НАК "Нафтогаз України" - (5,8%), The Boston Company Asset Management (4,81%) і Norges Bank - (3,09%). Чистий збиток JKX в 2012 р. склав 11,3 млн дол.

Читайте також: Коломойський хоче змінити главу нафтогазової JKX, рада директорів проти