ua en ru

Нафтовидобувні країни відхилили пропозицію ФРН ввести мораторій на видобуток сировини в північно-східній частині Атлантики

Нафтовидобувні країни відхилили пропозицію Німеччини ввести мораторій на видобуток сировини в північно-східній частині Атлантичного океану. Про це стало відомо за підсумками зустрічі міністрів з питань проблем навколишнього середовища і представника Євросоюзу, яка пройшла в норвезькому Осло, передає РБК з посиланням на Associated Press. Відмовитися від видобутку нафти в цьому регіоні пропонувалося через аварію в Мексиканській затоці на буровій вежі Deepwater Horizon, яка належить британській ВР на правах оренди.
На саміті були присутні делегації з Норвегії, Німеччини, Данії, Великобританії, Бельгії, Фінляндії, Франції, Ісландії, Ірландії, Люксембурга, Нідерландів, Португалії, Іспанії, Швеції і Швейцарії.
Міністр з проблем навколишнього середовища самої Норвегії Ерік Солхейм раніше заявляв, що влада його країни не допустять робіт з видобутку або розвідки нафти в районі північного сходу Атлантиці до тих пір, поки проблема, пов'язана з аварією на Deepwater Horizon не буде усунена. Проте, за його словами, Осло не підтримає міжнародний мораторій.
Нагадаємо, 20 квітня 2010 р. на нафтовій вежі Deepwater Horizon відбувся вибух, який забрав життя 11 робітників платформи. Після цього вежа затонула, і з неї почала витікати нафта в Мексиканську затоку. Це продовжувалася до кінця липня цього року. Екологічна катастрофа завдала колосального збитку екосистема низки американських штатів.