ua en ru

На нафтобазі під Києвом усунули протікання палива з резервуара

На нафтобазі під Києвом усунули протікання палива з резервуара Фото: ліквідація наслідків пожежі на нафтобазі під Києвом

Ознаки горіння на нафтобазі не спостерігаються

На нафтобазі "БРСМ-Нафта" в Київській області усунули протікання палива з резервуара, ознаки горіння не спостерігаються. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

"Станом на 19:00 на території бази БРСМ ознаки горіння не спостерігаються", - зазначили в ДСНС.

"В 15:10 відремонтована запірна арматура та усунено протікання палива з резервуара № 5 дизельної групи об'ємом 900 куб. м та розпочато перекачування в нього горючої суміші від резервуара № 3 об'ємом 900 куб. м. Станом на 19:00 перекачано близько 200 куб. м. горючої суміші", - додали в ДСНС.

Як зазначили в службі, перекачування залишків дизельного палива з резервуарів дизельної групи нафтобази БРСМ в резервуари нафтобази КЛО не проводилася. Всього перекачано 3 152 тис. куб. м дизпалива.

Нагадаємо, як повідомляли раніше в МВС, головною причиною значного збитку внаслідок пожежі на нафтобазі "БРСМ-Нафти" під Києвом стало зволікання з викликом пожежних ДСНС.

"Керівництво нафтобази, побоюючись, що пожежники і міліціонери знайдуть їх незаконні операції, не повідомляли про пожежу протягом перших півтора годин. Саме тому пожежа зміг стати настільки масштабним, що в ході його гасіння загинули п'ять чоловік", - зазначили тоді в МВС.