ua en ru

Нафта наблизилася до найдовшого падіння з 1986 р

Нафта наблизилася до найдовшого падіння з 1986 р Фото: видобуток нафти

Brent балансує в районі 46,2 дол. за барель

На торгах у п'ятницю, 21 серпня, вартість нафти марки Brent продовжила зниження. Якщо п'ятничні торги закриються в мінусі, це стане восьмим поспіль тижневим зниженням нафтових цін - в останній раз таке відбувалося на початку 1986 р., повідомляє РБК.

Близько 9 ранку вартість Brent опустилася до 46 дол. за бар., однак потім відіграла падіння і до 12:00 балансує в районі 46,2 дол., що на 0,4% нижче значень попереднього дня.

Своє падіння нафтовий ринок продовжив на тлі свіжих статистичних даних. По-перше, попередні серпневі дані за індексом промислової активності КНР впали до 47,1 пункту з 47,8 в липні, встановивши тим самим антирекорд з березня 2009 р. Побоювання за економічне зростання Китаю призвели до зниження на американських, а потім і на азіатських фондових майданчиках.

По-друге, істотний тиск на вартість Brent продовжує надавати перенасичення нафтового ринку. Так, у четвер, 20 серпня, у своїй доповіді Американський інститут нафти (API) повідомив, що видобуток нафти в США в липні склала 9,52 млн бар. в добу. Це на 9% вище, ніж рік тому. Тим самим обсяг видобутку зріс на максимальний рівень з 1920 р. Експерти API додають, що релевантна статистика виробництва є лише з 1920 р., тому липневі дані можна сприймати як історичний рекорд в цілому.

Відзначимо, ціна нафтового кошика ОПЕК вперше з січня впала нижче 45 дол./бар.