ua en ru

Нафта Brent торгується вище 79 доларів за барель

Нафта Brent торгується вище 79 доларів за барель Фото: видобуток нафти (statoil.com)

Brent торгується на позначці в 79,45 долара за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні, 20 вересня 2018 року, знаходиться вище позначки в 79 доларів за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Станом на 12:42 за київським часом ціна нафти Brent перебувала на рівні 79,45 долара за барель. Це на 0,29% вище рівня закриття попередніх торгів.

Ціни на нафту тримаються вище 79 доларів на тлі публікації офіційних даних американського Міністерства енергетики, які показали зниження резервів нафти на 2,057 млн барелів за тиждень, що завершився 14 вересня. Таким чином, трейдери відреагували на п'яте поспіль зниження запасів нафти в США

Експерти, опитані S&P Global Platts, в середньому очікували зниження на 3 млн барелів. У той же час після даних Американського інституту нафти (API) про зростання запасів інвестори були раді будь-якому зниженню в офіційних даних.

Нагадаємо, на початку тижня ціни на нафту почали зростати у переддень зустрічі ОПЕК+ в Алжирі. Зокрема, ф'ючерси на північноморську суміш Brent піднялися на 1,56% до 79,27 доларів за барель.