ua en ru

Нафта Brent торгується нижче 65 доларів за барель

Нафта Brent торгується нижче 65 доларів за барель Фото: видобуток нафти (statoil.com)

Brent торгується на позначці в 64,67 долара за барель

Ціна північноморської нафти марки Brent сьогодні вдень, 9 березня 2018 року, знаходиться нижче позначки в 65 доларів за барель. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті РБК.

Так, станом на 16:46 за київським часом ціна нафти Brent перебувала на рівні 64,67 доларів за барель. Це на 1,21% вище рівня закриття попередніх торгів.

Відзначимо, ціни на нафту знижуються в середу вперше за чотири сесії на новинах про зростання запасів сировини в США, а також на побоюваннях про початок нових торгових воєн після відставки економічного радника Білого дому Гері Кона з-за розбіжностей з президентом США Дональдом Трампом.

Напередодні були оприлюднені дані Американського інституту нафти (API), які показали зростання запасів нафти в США за підсумками минулого тижня на 5,7 млн барелів. Це збільшує побоювання інвесторів, пов'язані з тим, що зростання рівня видобутку нафти в США зводить на немає зусилля членів угоди ОПЕК+, які намагаються досягти балансу на ринку.

Нагадаємо, ціна північноморської нафти марки Brent вранці, 7 березня 2018 року, знаходиться вище позначки в 65 доларів за барель.