ua en ru

Нафта Brent сьогодні торгується вище 112 дол./бар., котирування WTI залишаються нижчими 98 дол./бар

Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть. Нафта Brent торгується вище 112 дол./бар., підвищившись з початку дня приблизно на 0,5%. В той же час котирування WTI (Light Sweet) змінилися з початку торгів трохи і залишаються нижчими 98 дол./бар.

Станом на 10:55 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (березень) - 112,19 (+0,63) при діапазоні котирувань 111,31-112,50;
- Light, Sweet Crude Oil (березень) - 97,69 (+0,08) при діапазоні котирувань 97,07-97,99.


Позитивна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами багато в чому обумовлена стабільною ситуацією на ринку акцій, що викликано ослабленням побоювань щодо стабільності відновлення глобальної економіки. Інвестори зміцнилися в думці про те, що питання про реструктуризацію державного боргу Греції буде незабаром успішне вирішено. Це дозволить країнам єврозони швидше подолати фінансову кризу.

На міжнародному валютному ринку FOREX долар з початку дня трохи знизився проти євро та інших валют. Індекс долара для шести провідних світових валют сьогодні сповз нижче за відмітку 78,9 пункту після того, як напередодні цей показник вперше за три дні встановився нижче за рівень 79 пунктів.

В той же час котирування WTI сьогодні ростуть значно повільніше за котирування Brent. Тиск на котирування WTI сьогодні продовжує надавати інформація про істотне збільшення в США комерційних запасів сирої нафти і бензинів через зниження попиту на нафтопродукти.

Нагадаємо, за підсумками торгів 1 лютого ціна нафти WTI знизилася в четвертий раз підряд і вперше за шість з половиною тижнів встановилася нижче за відмітку 98 дол./бар. В той же час ціна нафти Brent напередодні знову трохи підросла і вперше за три торгові дні встановилася вище 111 дол./бар.

Відзначимо, ціна нафтової "корзини" ОПЕК вперше за чотири тижні встановилася нижче 110,7 дол./бар.