ua en ru

Нафта Brent подорожчала від початку дня майже на 70 центів

Нафта Brent подорожчала з початку дня майже на 70 центів. Тим часом нафта WTI (Light Sweet) на поточний час залишається в негативній ціновій зоні.

Нафта Brent подорожчала з початку дня майже на 70 центів. Тим часом нафта WTI (Light Sweet) на поточний час залишається в негативній ціновій зоні.

Станом на 15:20 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (грудень) - 107,59 (+0,66) при діапазоні котирувань 106,85-107,98;

- Light, Sweet Crude Oil (грудень) - 97,64 (-0,21) при діапазоні котирувань 97,50-98,05.

Відсутність загальної динаміки в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами обумовлена технічною корекцією в умовах відсутності сильних рушійних новин, здатних сформувати загальну тенденцію.

За підсумками торгів 25 жовтня офіційна ціна нафти Brent знизилася і оновила свій майже тримісячний мінімум. В той день котирування нафти Brent вперше з початку серпня впали нижче цінової позначки 106,3 дол./бар., забезпечивши на сьогодні технічно привабливі умови для відкриття довгих позицій.

Тим часом офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) 25 жовтня зросла на 0,7% і досягла максимуму за три торгові дні - 97,85 дол./бар., забезпечивши на сьогодні невелику премію для фіксації прибутку.

В цілому за минулий торговельний тиждень (21-25 жовтня) офіційна ціна нафти WTI знизилася на 2,96 дол./бар. (-3,0%), а барель нафти Brent став дешевше на 3,01 дол. (-2,9%). Таким чином, покупки нафти Brent технічно виглядають сьогодні трохи привабливіше, ніж купівлі нафти WTI.

Проте в цілому інтерес до операцій з нафтовими ф'ючерсами сьогодні залишається невисокий через побоювання ослаблення глобального попиту на енергоносії. Тиск на ринок нафти також надає невизначеність можливого рішення керівництва ФРС США щодо програми монетарного стимулювання американської економіки. Офіційну заяву про це буде зроблено за результатами майбутнього 29 і 30 жовтня дводенного засідання Комітету з операцій на відкритому ринку. Тим часом біржові експерти та інвестори впевнені в тому, що і на цей раз початок згортання програми QE3 буде відкладено, оскільки економіка США ще недостатньо відновилася після кризи.