ua en ru

Нафта Brent подорожчала з початку дня більш ніж на 1 дол

Ціни на нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні ростуть. При цьому нафта Brent подорожчала з початку дня більш ніж на 1 дол., а нафта WTI (Light Sweet) подорожчала більш ніж на 60 центів.

Станом на 15:00 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (листопад) - 109,72 (+1,08) при діапазоні котирувань 108,70-110,09;
- Light, Sweet Crude Oil (листопад) - 103,74 (+0,61) при діапазоні котирувань 103,11-103,86.

Котирування нафти Brent сьогодні вперше за чотири сесії перевищили цінову позначку 110 дол./бар. Позитивна динаміка в цінах по операціях з нафтовими ф'ючерсами обумовлена технічними закупівлями після завершення фіксації прибутку.

За підсумками торгів 24 вересня офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) впала до мінімуму за вісім тижнів - до 103,13 дол./бар., забезпечивши сьогодні привабливі умови для відкриття довгих позицій. Разом з тим офіційна ціна нафти Brent за підсумками торгів 23 вересня опустилася до мінімуму за шість тижнів - до 108,16 дол./бар., а напередодні лише трохи відіграла своє падіння, зберігши на сьогодні технічний потенціал для продовження росту.

Закупівлям нафтових ф'ючерсів сьогодні також сприяють очікування скорочення в США запасів сирої нафти. Сьогодні в 17:30 за київським часом будуть опубліковані офіційні дані Міністерства енергетики США по запасах нафти і нафтопродуктів в країні. Галузеві експерти напередодні прогнозували, що за підсумками звітного тижня, що завершився 30 вересня, комерційні запаси сирої нафти в США зменшилися на 1,4-1,6 млн бар. Однак, за попередніми даними аналітичної організації "Американський інститут нафти" (American Petroleum Institute, або скорочено API), які вийшли сьогодні в 23:30 за київським часом, комерційні запаси сирої нафти в США знизилися за звітний тиждень не так істотно, а лише на 54 тис. бар.

Сьогодні в США також буде опублікована свіжа порція даних про стан справ в американській економіці. Сьогодні будуть представлені дані за серпень про замовлення на виробництво товарів тривалого користування, а також дані про продаж житла на первинному ринку. Якщо макроекономічні індикатори США перевищать свої показники за попередній місяць, тоді нафтові котирування отримають додаткову підтримку для зростання.