ua en ru

Нафта Brent подешевшала сьогодні з початку дня більш істотно, ніж нафта WTI

Нафта Brent подешевшала з початку дня більш істотно, ніж нафта WTI. Однак у відсотковому вираженні цінові зміни Brent і WTI практично не відрізняються і становлять приблизно по 2,1%.

Станом на 14:35 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (липень) - 99,74 (-2,13) при діапазоні котирувань 99,60-101,95;
- Light, Sweet Crude Oil (липень) - 84,72 (-1,81) при діапазоні котирувань 84,52-86,59.

Ціни з операцій з нафтою Brent сьогодні на торгах вперше за вісім місяців впали нижче психологічного рівня 100 дол./бар. Разом з тим котирування нафти WTI (Light Sweet) сьогодні просіли нижче позначки 85 дол./бар., оновивши свій мінімум з жовтня 2011 р.

Побоювання ослаблення глобального попиту на енергоносії сьогодні посилилися під впливом свіжих даних про уповільнення темпів зростання економіки Китаю. Виробнича активність у Китаї знижується вже сьомий місяць поспіль. За підсумками травня індекс ділової активності в промисловості PMI склав 50,4 пункту проти 53,3 пункту у квітні. Тим часом західні експерти прогнозували, що в травні цей показник не опуститься нижче 51 пункту.

Продажам нафтових ф'ючерсів сьогодні також сприяє обстановка на міжнародному валютному ринку FOREX. Долар з початку дня помітно зріс проти євро. Сьогодні індекс долара для шести провідних світових валют перевищив значення 83,3 пункту, збільшившись з початку дня майже на 0,4%, що істотно ускладнило купівлі нафти та інших товарних активів, ціни на які встановлено у валюті США.

Сьогодні в США будуть опубліковані дані за травень по безробіттю і дані про кількість створених нових робочих місць у несільськогосподарському секторі. Аналітики прогнозують, що рівень безробіття в США в травні не зміниться і залишиться на рівні 8,1%, а число нових створених робочих місць складе 160 тис. проти 130 тис. у квітні. Однак після опублікованих напередодні поганих даних по трудовій зайнятості в США інвестори дуже сумніваються в реалістичності останнього прогнозу.

Зазначимо, ціна нафти BFOE оновила сьогодні свій мінімум майже за вісім місяців, опустившись до 103,17 дол./бар.