ua en ru

Негідно чинити протиправні дії, прикриваючись політичною діяльністю, - нардеп від ПР

Член парламентської фракції Партії регіонів Володимир Олійник ініціював створення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування обставин шахрайського заволодіння 13% акцій і доведення до банкрутства ЗАТ ТК "Уманьхліб" депутатом Уманської міської ради, членом політради Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Максимом Поляковим.

"Мені особисто байдуже, з якої він партії, які посади займав і яке в нього прізвище. Але коли він шахрайським способом заволодів акціями заводу "Уманьхліб" і поставив під загрозу існування всього трудового колективу, то такі дії я можу назвати тільки справжнім рейдерством", - пояснив народний депутат.

Парламентарій розповів, що на сесії Уманської міської ради була створена спеціальна комісія, яка повинна детально розібратися в цій справі, заслухати всі сторони і вивчити документи.

"Вважаю правильним, що не варто брати участь у вирішенні якогось питання з урахуванням тільки однієї точки зору. Тому я ініціював створення тимчасової слідчої комісії в парламенті, щоб подивитися, що насправді там відбувається. Хочу сказати, що у разі виявлення Тимчасовою слідчою комісією незаконних дій з боку Максима Полякова, тобто будуть підстави для відкриття кримінального провадження, матеріали будуть направлені в Генеральну прокуратуру", - зазначив Володимир Олійник.

Політик переконаний, що недостойно чинити протиправні дії, прикриваючись політичною діяльністю.

"Взагалі що тут говорити, якщо навіть обласне керівництво хоче виключити його з партії. Тому треба жорстко боротися з такими "діячами", незалежно від того, яку політичну силу вони представляють. Недостойно чинити протиправні дії, прикриваючись політичною діяльністю", - заявив Олійник.

"Є заява Миколи Томенка та звернення колективу заводу про те, що Максим Поляков виманив акції у керівництва заводу, чим поставив під загрозу існування всього колективу. Знаю, що Микола Томенко попередив його, що якщо Поляков не поверне акції до понеділка, то він клопотатиме за виключення цього "діяча" з фракції "Батьківщини".

Коли народний депутат Микола Томенко та обласна організація "Батьківщини" говорять про те, як, м'яко кажучи, негідно поступив Поляков, то скажіть будь ласка, яку я повинен взяти позицію? Тим більше, що я родом з Черкаської області. Багато жителів Умані зверталися до мене, і я вже ознайомився з усіма подробицями справи", - розповів народний депутат України Володимир Олійник.
"На мою думку, до таких стратегічних підприємств, як хлібний завод, не можна ставитися легковажно. Тому цим питанням я буду займатися особисто", - підсумував політик.