ua en ru

Недофінансування на лікування українців за кордоном становить понад 381 млн гривень, - МОЗ

Недофінансування на лікування українців за кордоном становить понад 381 млн гривень, - МОЗ Фото: Ольга Стефанишина (РБК-Украина)

Станом на 3 вересня на обліку перебувають 64 українця, які потребують лікування за кордоном

Загальна сума недофінансування за програмою "Лікування громадян за кордоном" становить приблизно 381 мільйон 718 тисяч гривень. Про це повідомила заступник міністра охорони здоров’я Ольга Стефанишина, передає інформаційне управління Апарату Верховної ради.

Зокрема, на своєму засіданні 4 вересня комітет з питань охорони здоров’я розглянув хід виконання бюджетної програми "Лікування громадян України за кордоном" у 2018 році.

Замміністра зазначила, що при плануванні необхідного обсягу бюджетного фінансування на 2018 рік за програмою "Лікування громадян за кордоном" міністерство визначило потребу на дані цілі в обсязі 680,7 мільйона гривень. Однак МОЗ отримав 389 млн 947 тисяч гривень на дану програму.

Стефанишина підкреслила, що наразі дані кошти повністю використані: проліковано за кордоном 141 особу. При цьому, за даними міністерства, станом на 3 вересня 2018 року на обліку перебувають 64 громадяни України, що потребують лікування за кордоном, а на забезпечення їх лікуванням, необхідно близько 138 мільйонів гривень.

Заступник міністра також поінформувала, що на різних стадіях підготовки перебувають ще 90 справ пацієнтів, орієнтовна вартість лікування яких може коштувати ще 243 мільйони гривень.

"Тобто, загальна сума недофінансування становить приблизно 381 мільйон 718 тисяч гривень", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що у 2017 році 141 громадянин України пройшов лікування за кордоном за кошти державного бюджету.

Як писало раніше РБК-Україна, комісія МОЗ з питань направлення українців на лікування за кордон на засіданні 6 червня ухвалила рішення про оплату лікування за кордоном 29 осіб.