ua en ru

За тиждень в Україні майже 176 тисяч осіб захворіли на ГРВІ

За тиждень в Україні майже 176 тисяч осіб захворіли на ГРВІ Фото: за тиждень в Україні майже 176 тисяч осіб захворіли на ГРВІ

У цьому році зафіксовано найнижчий показник за 5 сезонів спостереження

За тиждень в Україні 175 946 осіб захворіли на ГРВІ. Про це йдеться в Інформаційному бюлетені, опублікованому на сайті Центру громадського здоров'я МОЗ України.

"За звітний тиждень на ГРВІ захворіло 175 946 осіб, з них 67,6% - діти у віці до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ (сумарно) серед населення України становив 413,1 на 100 000 населення, що нижче на 7,0% порівняно з попереднім тижнем", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в цьому році зафіксовано найнижчий показник захворюваності за 5 місяців спостереження.

"В цьому році в аналізований період, зафіксований найнижчий показник захворюваності у порівнянні з аналогічними періодами за останні 5 сезонів спостереження. На 9 тижні 2017 в одній з областей України епідемічний поріг не був перевищений, летальних випадків внаслідок ускладнень грипу не зареєстровано", - повідомляється в бюлетені.

Нагадаємо, за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли майже 190 тисяч осіб. Найбільше хворих було в Київській області, найменше - у Закарпатській.