ua en ru

За тиждень поліцейські викрили 10 пособників бойовиків

За тиждень поліцейські викрили 10 пособників бойовиків Фото: на Донбасі затримано 10 пособників бойовиків (мvk/club_donbasskih)

Всього з початку року поліцейські оголосили про підозру 48 бойовикам

Протягом тижня Національна поліція затримала десять пособників бойовиків, котрі блокували техніку Збройних сил України (ЗСУ) на Донбасі у 2014 році. Про це повідомляє прес-служба поліції Донецької області.

"Завдяки співпраці з небайдужими громадянами цього тижня правоохоронці викрили 10 учасників незаконних збройних формувань. Найманці, віком від 20 до 47 років, пояснюють, що підпали під вплив проросійської пропаганди", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до відповідальності притягуються жителі Слов’янська, Краматорська, Лиману, які в 2014 році забезпечували функціонування мережі блокпостів терористів, а також блокували техніку ЗСУ. Всього з початку року поліцейські оголосили про підозру 48 бойовикам та їх пособникам.

"Троє "постових" почали свою "кар’єру" з блокування військової техніки ЗСУ поблизу г. Карачун. Затримані розповіли, що до них у селище приїхали озброєні люди у військовій формі без розпізнавальних знаків, в балаклавах, зібрали жителів та серед бажаючих поповнити ряди"ополченців" призначили "старших". Новобранців розподілили по блокпостам бойовиків. Через деякий час для масовки на блокпости стали приїздити автобуси з підставними особами - жоден з чоловіків не орієнтувався на місцевості. Їх головним завданням було блокувати проїзд техніки ЗСУ, провокувати українських військових та агітувати людей поповнювати лави бандформувань", - повідомили у поліції.

На сьогодні щодо затриманих ведеться досудове розслідування за ч. 2 ст. 260 "Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань" Кримінального кодексу України.

Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, наприкінці лютого співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією у Дніпропетровській області затримали бойовика терористичного угруповання "Восток" так званої "Донецької народної республіки".